strössel, med smak av lakrits (eller lakrtisgranulat)
turkisk peppar
Lakritsdadelbollar med chili
1 msk kokosolja
12 färska dadlar
1 msk raw kakao (går bra med vanlig om det inte finns)
1 tsk vaniljpulver
3 dl cashewnötter
3 tsk lakritspulver
1 msk chiliflakes
lakritsessens (några droppar)
Lakrits- och hallonbollar i mintkross
1 msk kokosolja
12 färska dadlar
3 tsk lakritspulver
3 msk frystorkade hallon
1 dl mintchoklad, i form av godiskulor
lakritsessens (några droppar)
Gör så här
Mullbärsremmar med lakrits
Klä en plåt med bakplåtspapper som är inoljat med rapsolja.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Tina mullbären och passera dem genom en finmaskig sil.
Koka upp mullbärssaften, socker och glukossirap i en kastrull på hög värme. Koka tills temperaturen är 107 grader.
Rör ner gelatinbladen, tillsätt citronsyra, lakritspulver och rör om. Bred ut smeten på bakplåtspappret med hjälp av en palett och låt stelna i rumstemperatur.
Blanda socker, citronsyra och limeskal.
Skär massan i 2 cm breda remsor och vänd dem i sockret.
Lakritsklubbor
Mät upp grädde i en kastrull och tillsätt sirap, socker, farinsocker och lakritspulver. Rör om och värm upp så att allt blandas väl och sockret smälter.
Koka tills den håller 124 grader.
Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Tillsätt hushållsfärg.
Fördela smeten i pappersstrutar och strö över lite strössel eller lakritsgranulat. Stick ner en klubbpinne i varje. Ställ svalt för att stelna. Krossa turkisk peppar i en mortel och rulla klubborna i.
Lakritsdadelbollar med chili
Smält kokosoljan i mikro eller vattenbad. Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Rulla till bollar och rulla dom i saltlakritspulver.
Lakrits- och hallonbollar i mintkross
Smält kokosoljan i mikro eller vattenbad. Kärna ur dadlarna och lägg dom i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Rulla till bollar och rulla dom i krossade mintkulor.