Enchiladas med osttäcke

Enchiladas med osttäcke 2
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Enchiladas med osttäcke

12 ingredienser

Enchiladas med nötfärs, paprika och salsa blir en riktigt festlig och god rätt. Du kan enkelt göra dem dagar i förväg och sedan snabbt gratinera dem precis innan det är dags att äta.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs (eller vegofärs)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk malen spiskummin
  • 2 msk lökpulver
  • cayennepeppar (efter smak)
  • 2 tsk örtsalt
  • 3 paprikor
  • 300 g salsa (valfri styrka)
  • 8 tortillabröd (mediumstorlek)
  • 3 dl crème fraîche
  • 100 g ost, riven

Gör så här

  1. Bryn färsen i en stekpanna.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Häll ner vitlöken, paprikapulver, spiskummin, lökpulver, cayennepeppar och örtsalt i pannan med färsen.
  4. Strimla paprikorna och tillsätt även dem.
  5. Blanda i hälften av salsan och rör om.
  6. Låt allt koka ihop tills paprikorna mjuknat.
  7. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor om så önskas.
  8. Lägg ut ett tortillabröd i en ugnsfast form.
  9. Häll på köttfärsröran och rulla ihop brödet till en tight rulle. Upprepa med resterande bröd och köttfärs tills formen är full.
  10. Blanda resten av salsan med crème fraîche och bred ut det över de ihoprullade tortillabröden.
  11. Toppa med riven ost.
  12. Så här långt kan du förbereda flera dagar innan du ska äta middagen. Plasta in formen och ställ den i kylen.
  13. Värm ugnen till 225 grader och gratinera formen med dina enchiladas i ca 20 minuter, eller tills osten börjar få fin färg.