Enchiladas med mangosalsa

koket.se
Enchiladas med mangosalsa
Foto: TV4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Enchiladas med mangosalsa

22 ingredienser

40 min

Riktigt smarriga enchiladas som gratineras i ugnen och serveras med en frisk och sötsyrlig mangosalsa.

logo
Mattias Kristiansson porträtt

Se Mattias Kristiansson laga receptet

Ingredienser

portioner

Enchiladas

  • 400 g sojastrimlor, frysta fajitakryddade
  • 100 g svartkål, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 dl fryst majs
  • 1 dl ostdipp, växtbaserad
  • 1 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 burk tacosås
  • 8 små tortillabröd
  • rapsolja, att steka i
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 1 dl ostdipp, växtbaserad
  • 1 dl växtbaserad crème fraiche
  • färsk koriander

Mangosalsa

  • 200 g fryst mango, tärnad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 grön paprika, finhackad
  • 0,5 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 msk färsk koriander, finhackad
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs de fajitakryddade sojastripsen i lite olja i en stekpanna så att de får fint med färg. Lägg över på en tallrik så länge.
  3. Dra av svartkålsbladen från de hårda stjälkarna och hacka fint. Fräs tillsammans med löken i lite olja tills allt mjuknar och börjar få färg. Rör ner majsen.
  4. Blanda svartkålsblandningen med strips, ostdipp, crème fraiche och tacosås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop. Lägg tätt i en ugnsform.
  6. Blanda ostdipp och crème fraiche i en skål och bred över dina enchiladas.
  7. Gratinera i 10-15 minuter. De ska få fint med färg.
  8. Strö över koriander och servera tillsammans med mangosalsan.

Mangosalsa

  1. Tina mangon och blanda sedan samtliga ingredienser i en skål.
  2. Låt salsan stå i 10 minuter innan servering.