En riktigt god och enkel ostkaka bakad på ricotta, mandel och smaksatt med apelsin och citron. Riktigt god efterrätt som passar såväl efter maten som en egen rätt till fikat.
Ingredienser
4 - 6
250 g ricotta
3 dl grädde
4 ägg (KRAV)
2 äggulor
1 tsk citron, zest
1 tsk apelsin, zest
1 dl strösocker
0,5 dl havremjöl
0,75 dl mandelmjöl
3 bittermandel, rivna
100 g mandelspån
Servering
sylt
grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda, ricotta, grädde, ägg, cest och socker i en bunke.
Sikta i mjölsorterna, rör om och lägg i den rivna bittermandeln.
Häll upp i en ugnsfast form, strö över hyvlad mandel (mandelspån) och grädda ostkakan i 30-45 minuter i mitten på ugnen.
Servering
Ta ut och servera med sylt och eventuellt lite lösvispad grädde.