Enkel blåbärspaj med vaniljglass

POPULÄRT
koket.se
Enkel blåbärspaj med enkel vaniljglass
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Enkel blåbärspaj med vaniljglass

11 ingredienser

45 min + 4 h i frysen

En lättbakad blåbärspaj serverad med hemgjord vaniljglass på bara tre ingredienser som inte kräver någon glassmaskin.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 1 l blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse

Pajskal

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Enkel vaniljglass

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 burk kondenserad mjölk (à 397)

Gör så här

Enkel vaniljglass

  1. Vispa grädden rätt hårt tillsammans med vaniljsockret.
  2. Rör ner den kondenserade mjölken i grädden.
  3. Lägg glassmassan i en form och ställ i frysen 3-4 timmar, vill du ha glassen snabbare kan man breda ut den i en större form så fryser den på kortare tid.

Enkel blåbärspaj

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda blåbär med socker och maizena och lägg i en pajform på ca 25 cm i diameter.
  3. Blanda samman smör, socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker till en deg. Du kan använda fingertopparna eller en hushållsassistent.
  4. Forma små plattor av degen med fingrarna och täck hela pajformen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med glass.