Enkel chili con carne till matlådan

koket.se
Enkel chili con carne till matlådan
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Enkel chili con carne till matlådan

16 ingredienser

45 m

Behöver du en enkel och snabb matlåda inför veckan? Då kommer här ett riktigt smidigt recept!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 500 g nötfärs
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • peppar
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater [400 g]
  • 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna [400 g]
  • färsk koriander, hackad (valfritt som garnering)

Gör så här

  1. Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull.
  2. Tillsätt tomatpurén i kastrullen och stek i några minuter. Detta hjälper till att "rosta" tomatpurén och utveckla dess smak och sötma.
  3. Tillsätt lök samt vitlök och stek tills löken är mjuk.
  4. Lägg i nötfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
  5. Tillsätt kryddorna (chilipulver, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar).
  6. Häll i de tärnade paprikorna och låt dem steka med i några minuter.
  7. Rör i krossade tomater och kidneybönor.
  8. Låt chilin sjuda på låg värme i ca 20-30 minuter så smakerna blandas väl.
  9. Servera med ris, tortillachips eller bröd. Toppa med hackad koriander om så önskas.