Enkel chili sin carne med picklad lök och nachos

Anamma Enkel chili sin carne med picklad lök och nachos
Foto: Köket.se

Enkel chili sin carne med picklad lök och nachos

18 ingredienser

30 min

Busenkel och snabb chili sin carne – fullproppad med nyttiga baljväxter! Serveras med picklad lök, nachos och koriander.

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!
Anamma baljväxtfärs produkt

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!

En formbar och grovmalen färs på svenskodlade baljväxter.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 500 g Anamma Baljväxtfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 msk taco kryddmix
  • 1 förp svarta bönor
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 förp nachochips
  • 1 förp picklad rödlök (eller gör egen)

Gör så här

  1. Tina baljväxtfärsen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprika i tärningar. Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
  3. Hetta upp en stor gryta med lite olja och stek den gula löken mjuk på medelvärme. Tillsätt baljväxtfärsen och stek tills den fått en fin yta. Tillsätt vitlök, tomatpuré och paprika och fräs ytterligare någon minut.
  4. Slå över krossade tomater, vatten, fond och tacokrydda. Koka upp och tillsätt bönorna och låt allt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den smakrika böngrytan med picklad rödlök, några klyftor lime, nachos och koriander.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Burgare med lökdressing och chili cheese-majs

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer