12 ingredienser
2 h
”Smidigt, enkelt, gott och perfekt att göra i förväg! Den här pajen behöver inte bakas i form så den passar utmärkt att göra i förväg om man vill och frysa in tillsammans med fyllningen obokad. Då är det bara att ta ut pajen och tina upp den långsamt innan du bakar den. Det går även att bara frysa in degen utkavlad till plattor för att ta ut och göra en paj när du känner för det tillsammans med det du har hemma!” /Alexander Pelli
Tips! Prova gärna att byta ut en fjärdedel av mjölet till ett fullkornsmjöl av dinkel, hallon passar perfekt till dinkelmjölets nötigare smak, ett enkelt och underbart gott sätt att testa nytt mjöl på. Till utflykten passar även mindre portionspajer perfekt, eller om man är sugen på olika smaker och inte kan bestämma sig. Har du pajdeg över efter att du gjort din paj eller galette? Stansa eller skär ut småkakor av degen, pensla med vatten och toppa med kardemumma- eller kanelsocker. Baka kakorna i 7-10 minuter i 200 grader, enkla och jättegoda kakor!