Den här härliga tårtan med sockerkaksbottnar, jordgubbar och grädde är riktigt god och somrig! Passa på att baka den tillsammans med barnen som ett roligt bakpyssel.
Smörj en form som är 24 cm tvärs över med smör och bröa den ordentligt med ströbröd.
Knäck äggen i bunken och lägg i sockret. Vispa med elvisp tills det blir vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Prova med en baksticka att kakan är klar. Stickan ska kännas torr när du tagit den ur kakan.
Låt kakan vila några minuter innan du stjälper upp den på ett fat för att svalna.
När kakan svalnat helt skär du den i två eller tre bottnar med en brödkniv. Lättast är det om du vrider kakan medan du skär så det inte blir ojämnt.
Montering
Skölj och rensa jordgubbarna. Lägg hälften av jordgubbarna i en skål och mosa dem med en gaffel. Häll i en mastsked strösocker och citronsaft och rör om.
Vispa grädden med vaniljpulver och florsocker i en bunke tills den är fluffig. Blanda ner några matskedar grädde bland de mosade jordgubbarna.
Lägg en botten på ett tårtfat och bred på jordgubbskräm i ett jämnt lager. Fortsätt på samma sätt tills du lagt på den sista bottnen.
Bred ut grädden över hela tårtan och garnera med resten av jordgubbarna.