Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat
Foto: Philadelphia

Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

9 ingredienser

20 min

Snabb och enkel pasta med Philadelphia som pastasås. Smaksätt med citron och toppa med skinka, körsbärstomater och basilika.

Tips! Prova gärna att byta ut den lufttorkade skinkan mot vanlig skinka, zucchini eller varför inte köttbullar. Tack var Philadelphia är det enkelt att ta tillvara på matrester och andra matvaror du har hemma.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 280 g pasta
  • 300 g Philadelphia Original
  • 0,5 citron, saften
  • 60 g bladspenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 100 g körsbärstomater
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Vänd ner Philadelphia i kastrullen och blanda om till pastan är riktigt krämig.
  2. Pressa ner citronsaft och vänd ner bladspenaten. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp pastan i skålar och toppa med skinka och tomat. Servera med färsk basilika.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphiafrallor

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer