250 g grönsaker, halverade eller kvartade (kinesiska så som pak choi eller choi sum)
4 salladslökar, tunt skivade
1 msk shaoxingvin
3 msk soja (reducerad och salt)
400 g ramennudlar
1 msk risvinäger
2 msk chiliolja
Gör så här
Rosta pepparkornen i en torr stekpanna i 1 minut och ställ sedan åt sidan.
Tillsätt oljan i pannan och fräs ingefäran i 1–2 minuter. Tillsätt sedan sojafärsen och de rostade pepparkornen. Stek tills färsen är knaprig och torr.
Blanchera grönsakerna i en kastrull med kokande vatten. Lyft sedan upp från vattnet med en hålslev, lämna vattnet att koka nudlarna i. Tillsätt det gröna i färsen och rör om väl innan du tillsätter salladslöken, risvin och 1 msk soja.
Koka nudlarna i det kokande vattnet i 2–3 minuter, låt rinna av och fördela mellan fyra skålar.
Blanda resten av sojan med risvinäger och chilioljan.
Dela grönsakerna i bitar och fördela det över nudlarna, ringla över chilisåsen och servera.