Enkla glutenfria frallor

Enkla glutenfria frallor
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Enkla glutenfria frallor

7 ingredienser

40 m + jästid

Att baka sina egna glutenfria frallor är riktigt enkelt!

Tips! Här kommer 4 tips att tänka på när du bakar brödet:

Degen ska vara klibbig.

Mjöla underlaget rikligt.

Mjöla dina händer rikligt.

Hantera den färdigjästa degen så lite som möjligt när du formar den.

Ingredienser

portioner7 - 8 stycken
  • 5,5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 msk pofiber
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk torrjäst
  • 5 dl vatten, kallt
  • flingsalt (att toppa frallorna med)

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev. Tillsätt vatten och blanda väl. Bearbeta degen någon minut tills den känns elastisk men fortfarande klibbig.
  2. Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur i 12–18 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader, vanlig ugnsvärme.
  4. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  5. Ta upp degen på väl mjölat bakbord och dela den med en degskrapa eller kniv i 7–8 bitar.
  6. Du ska hantera degen så lite som möjligt och absolut inte knåda. Mjöla ytan lätt och dra ihop varje bit till en boll. Lägg bröden på bakplåtspapper med skarven neråt. Låt frallorna jäsa under en kökshandduk i 15 - 30 minuter.
  7. Strö flingsalt över och grädda i mitten av ugnen ca 20–25 minuter (beroende på ugn och hur välgräddad skorpa du vill ha).
  8. Låt frallorna kallna på galler. Vill du ha mjukare skorpa, täck med en handduk.