Enkla kalkonköttbullar

Enkla kalkonköttbullar
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Enkla kalkonköttbullar

11 ingredienser

20 m

Kalkonkött är ett bra och fettsnålt alternativ till fläsk eller lamm. När det kommer till köttbullar är kalkonkött den perfekta partnern till de asiatiska smakerna. En portion innehåller 622 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 7.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kalkonfärs
  • 1 msk soja (reducerad och salt)
  • 1 msk hoisinsås
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och riven
  • solrosolja (till stekning)
  • 100 g risnudlar (vermicelli)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 2 morötter, skalade och strimlade till band (stora)
  • 1 zucchini, strimlade till band (stor)
  • 3 salladslökar, fint strimlade

Gör så här

  1. Blanda kalkonfärsen med 1 tsk soja och 1 tsk hoisinsås. Tillsätt ingefäran och rikligt med kryddor och forma till 12 köttbullar.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna med non-stick och stek köttbullarna runtom i cirka 5 minuter tills de är gyllene.
  3. Tillsätt resterande soja, hoisin och en liten skvätt vatten. Täck över och låt ånga i 1–2 minuter, ta sedan av locket och låt bubbla tills du har en klibbig glasyr.
  4. Blötlägg under tiden nudlarna i kokande vatten i 10 minuter, låt rinna av och svalna under kallt rinnande vatten.
  5. Häll nudlarna i en skål och blanda med sesamoljan.
  6. Blanda risvinägern med morötter och zucchini. Blanda sedan grönsakerna med nudlarna.
  7. Servera nudlarna med de klibbiga köttbullarna. Toppa med salladslök.