Entrecôte med rosmarin och vitlök

Entrecöte med rosmarin
Foto: Vikingsun

Entrecôte med rosmarin och vitlök

5 ingredienser

30 m

Entrecôte med rosmarin och vitlök är en riktigt festlig och god rätt som får underbara smaker då den tillagas på en saltsten.

Ingredienser

portioner
  • 2 skivor entrecôte (à 200 g)
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 3-4 klyftor vitlök
  • extra virgin olivolja
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Hetta stegvis upp stenen till ca 220 grader.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med bladet på en kockkniv och gnid in saltstenen med klyftorna.
  3. Banka sönder hela kvistar rosmarin med knivens rygg. Lägg dem på stenen och ringla på 1 msk olivolja. Låt fräsa till och lägg sedan på köttskivorna. Peppra rejält och låt stekas i cirka 4 minuter per sida. Inget salt behövs.
  4. Serveras med en vacker grön bistrosallad, dressad lätt med olja och citron, salt och peppar.