Entrecôte med vitlöksfrästa haricots verts

Entrecôte med vitlöksfrästa haricots verts
Foto: Tv4

Entrecôte med vitlöksfrästa haricots verts

Av: Claudia - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

45 m

Entrecôte med vitlöksfrästa haricots verts, ostronskivling och sås är alltid en uppskaqttad huvudrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte, ca 1 cm tjocka
  • 4 klyftor vitlök
  • olja (till stekning)
  • 200 g haricots verts
  • 200 g ostronskivling
  • 2 msk japansk soja
  • 1 broccoli
  • 200 g morot
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • grädde
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • smör
  • 2 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Ta fram köttet och låt det stå i rumstemperatur ca 30 minuter innan du tillagar det.
  2. Hacka 4 vitlöksklyftor.
  3. Stek vitlöken tillsammans med olja och haricots verts. Krydda efter behag.
  4. Ta ur pannan och hacka upp ostronskivlingen fint och knaperstek tillsammans med soja och kryddor. Använd gärna en tunnare och lite ljusare soja.
  5. Dela broccolin i buketter och skär morötter i stavar.
  6. Koka upp grönsakerna lite snabbt så att de mjuknar en aning.
  7. Stek dem sedan hastigt i en stekpanna tillsammans med vitlök. Häll på flytande buljong tills de blir lite klibbiga och får en fin stekyta. Lägg åt sidan.
  8. Häll grädde i stekpannan och låter den suga upp alla smaker. Låt det puttra och tillsätt gärna en skvätt buljong tills såsen tjocknar.
  9. Torka köttet torrt och krydda med salt och peppar på båda sidor.
  10. Värm en stekpanna med olja, stekpannan ska bli riktigt het.
  11. Lägg i köttet och stek i 2 minuter innan du vänder köttet.
  12. Stek i ca 1 minut till på hög värme och lägg sedan en stor klick smör i stekpannan.
  13. Ös köttet med det smälta smöret samtidigt som du steker den i ca 1 minut till. Stektiden kan variera beroende på hur tjock köttbiten är.
  14. Låt köttet vila en stund och servera sedan med haricots verts, ostronskivling och grönsaker.