Saab 92 med Amarettogrädde

Saab 92 med Amarettogrädde
Foto: tv4

Saab 92 med Amarettogrädde

Av: Erik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

En fräsch aerodynamisk citrussensation. Ugnsbakade päron med frystorkade hallon och amarettogrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Det söta dessertvinet La Salle har en balanserad smak med inslag av citrus, nektar och tropisk frukt som passar till desserter på frukt och bär.
Art.nr: 2554 Ursprung: USA, Kalifornien

Ingredienser

portioner
  • 4 päron [ca 800 g]
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk smör

Till servering

  • sirap
  • färsk citronmeliss
  • frystorkade hallon

Amarettogrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk amarettolikör

Gör så här

  1. Skala och dela päronen, skär bort kärnhus och stammen.
  2. Skär snitt jämns med päronen på längden, skär ej igenom!
  3. Lägg i smord form, pensla med citronsaft, strö på rivet citronskal och socker.
  4. Klicka över smör. Stek i 225 grader i cirka 15 minuter eller de är mjuka. Ös några gånger under tillagning.
  5. Vispa grädde med florsocker poröst.
  6. Blanda i Amaretto strax innan servering.
  7. Lägg päronen på fat, klicka grädden bredvid, strö över frystorkade hallon för färg och smak, ringla sirap över päronen och sätt ett blad citronmeliss som garnering.