Fish and chips Mannerström & son
Fish and chips Mannerström & son
Ingredienser
- 600 g fryst pommes frites
- 1 förp fiskpinnar [400 g]
- 1 msk smör (eller margarin)
Sås 1:
- 1 rödlök
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 msk kaviar (t ex slotts)
- 0,5 dl gräslök, hackad
Sås 2:
- 1 tsk tigersauce
- 3 msk sweet chilisås
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk soja
Gör så här
- Tillaga pommes frites enligt förpackningens anvisningar.
- Sås 1: Skala och finhacka rödlöken. Blanda rödlök, crème fraiche, kaviar och gräslök i en skål.
- Sås 2: Blanda tigersauce, sweet chilisås, rödvinsvinäger och soja i en kastrull. Låt koka upp och sedan svalna.
- Stek fiskpinnarna gyllenbruna i matfettet i en stekpanna. Servera!