Gnocchi/nockaln är små pastakuddar perfekta tillsammans med en god tomatsås, eller varför inte bara olivolja och färska kryddor? Eller så serverar du den som i receptet, med en god röra på svamp, prosciutto och zucchini.
Häll mjölet i en skål och knäck i ägget innan du tillsätter vatten, lite i taget.
Arbeta smeten tills den blir något tjockare än en våffelsmet (den ska hålla ihop på skärbrädan).
Olja in en skärbräda med lite olivolja.
Lägg upp degen på den inoljade skärbrädan och skär små bitar av degen rakt ned i det kokande vattnet. Doppa kniven i olja med jämna mellanrum för att minska risken att degen fastnar på kniven.
Nockaln är färdig när den flyter upp till ytan.
Lägg upp de färdigkokta bitarna på ett fat och ringla över olivolja.
Svampröra
Hacka upp löken och skär svampen i bitar.
Skala zucchinin och hacka den i bitar.
Skär upp små tärningar av skinkan eller strimla den om du har färdigskivad.
Fräs löken mjuk så att den blir genomskinlig i en stekpanna med olivolja.
Lägg sedan ner Karl-Johansvampen låt det steka ihop sig med löken innan prosciutton och zucchinin åker i.
Hacka upp pepparfrukten fint och lägg ned den bland resten av ingredienserna. Salta och peppra efter smak.
Hacka upp persilja och strö över blandningen. Lägg i gnocchi eller nockaln och knäck äggen över anrättningen. Låt allt få en fin färg i pannan innan du serverar.
Kan ätas med rårörda lingon eller serveras med fördel till en god tomatsallad.