Orangeriets marmelad på aprikoser och citrusfrukt

Orangeriets marmelad
Foto: tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Orangeriets marmelad på aprikoser och citrusfrukt

11 ingredienser

1 h

Orangeriets marmelad innehåller aprikoser, apelsiner, lime och grapefrukt. Kryddningen gör att den passar extra bra nu i juletider.

Ingredienser

  • 500 g torkade aprikoser
  • 3 apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • 1 limefrukt
  • 4 dl vatten
  • 8 dl strösocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 msk syltsocker
  • 5-7 kardemummakärnor
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk citronsyra

Gör så här

  1. Skala grapefrukten och skölj de andra frukterna ordentligt. Skär frukterna i fina skivor.
  2. Koka de finskurna frukterna i vattnet i ca 20 minuter.
  3. Rör i strösocker, muscovadosocker, syltsocker, kardemummakärnor och kanelstängerna och låt det koka vidare i ca 20 minuter.
  4. Blanda i citronsyran och låt koka i 5 minuter.
  5. Häll upp marmeladen i burkar och låt den svalna.