Sallad på grillade haricots verts

koket.se
Sallad på grillade haricoverts
Foto: Tv4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Sallad på grillade haricots verts

13 ingredienser

Grillade haricot verts (gröna bönor) i en sallad med rostade hasselnötter samt vinägrett på citron, honung och olivolja.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g haricots verts (både färska och frysta fungerar)
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar, ur kvarn
  • babyspenat (eller annan späd sallad)

vinägrett

  • 4 citroner (ekologisk)
  • 4 msk honung, flytande
  • 2 salladslökar
  • färsk persilja
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 2,5 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar, ur kvarn

Gör så här

  1. Lägg haricots vertsen, antingen färska eller frysta som har tinats, i en form.
  2. Häll på olivolja och peppra med vitpeppar ur kvarn. Lägg sedan bönorna i ett grönskastråg/galler och ställ på grillen. Under grillningen, rör runt ibland så haricots vertsen får en jämn grillyta.

Pressa citronerna till vinägrätten en skål. Finstrimla hela vårlöken, även den gröna blasten och hacka sedan över strimlorna så den blir finhackad. Lägg i löken med citronerna.

  1. Häll på olivolja och honung. Peppra, salta och blanda om. Hacka färsk persilja och tillsätt till vinägretten. Rör om.
  2. Ta salladsblad och blanda med haricots vertsen. Ta rostade hasselnötter och skär dem grovt (rosta genom att steka dem i en torr panna eller rosta dem i ugnen på ett fat).
  3. Häll sedan vinägretten över salladen och blanda runt ordentligt så all sallad får dressing på sig. Garnera med rostade hasselnötter.