500 g haricots verts (både färska och frysta fungerar)
0,5 dl olivolja
salt
vitpeppar, ur kvarn
babyspenat (eller annan späd sallad)
vinägrett
4 citroner (ekologisk)
4 msk honung, flytande
2 salladslökar
färsk persilja
1 dl hasselnötter, rostade
2,5 dl olivolja
salt
vitpeppar, ur kvarn
Gör så här
Lägg haricots vertsen, antingen färska eller frysta som har tinats, i en form.
Häll på olivolja och peppra med vitpeppar ur kvarn. Lägg sedan bönorna i ett grönskastråg/galler och ställ på grillen. Under grillningen, rör runt ibland så haricots vertsen får en jämn grillyta.
Pressa citronerna till vinägrätten en skål. Finstrimla hela vårlöken, även den gröna blasten och hacka sedan över strimlorna så den blir finhackad. Lägg i löken med citronerna.
Häll på olivolja och honung. Peppra, salta och blanda om. Hacka färsk persilja och tillsätt till vinägretten. Rör om.
Ta salladsblad och blanda med haricots vertsen. Ta rostade hasselnötter och skär dem grovt (rosta genom att steka dem i en torr panna eller rosta dem i ugnen på ett fat).
Häll sedan vinägretten över salladen och blanda runt ordentligt så all sallad får dressing på sig. Garnera med rostade hasselnötter.