Ädelostbollar

Ädelostbollar
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ädelostbollar

7 ingredienser

20 min

Ernsts ädelostbollar med valnötter, konjak och pepparkaka. Perfekta till julfesten!

Ingredienser

portioner

Ostbollar

  • 100 g ädelost
  • 1 dl lättkvarg
  • 100 g valnötter
  • 100 g hasselnötter
  • 1 msk cognac

Till garnering

  • 20 pepparkakor, krossade
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda ädelost, kesella och nötterna i en matberedare. Blanda en stund tills det blivit en jämn konsistens.
  2. Häll sedan i konjak och blanda igen. Om man inte vill att blandningen inte ska bli så kletig kan man lägga detta i kylen en liten stund.
  3. Stoppa in pepparkakorna i en plastpåse och kavla kakorna tills de blivit finkrossade.
  4. Blanda pepparkakorna med sesamfrön och häll upp på en tallrik.
  5. Forma ädelostblandningen till små bollar och rulla dessa i pepparkaksblandningen. Ställ sedan bollarna i kylen tills de blivit fasta.