Ernst inlagda strömming

koket.se
Ernst inlagda strömming
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernst inlagda strömming

30 ingredienser

Löjrom-, pepparrot- och senapsinlagd strömming, perfekt till julbordet! Det tar cirka 7.5 timmar att göra Ernsts inlagda strömming.

I videoklippet ovan
Ernst visar hur man gör 3 sorters strömming till julbordet.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Strömmingsinläggning

  • 0,5 kg strömmingsfileér
  • 1 l vatten
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • 2 msk salt

Löjromsgravad strömming

  • 166 g inlagd strömming
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 100 g löjrom

Pepparotsgravad strömming

  • 166 g inlagd strömming
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl färsk pepparrot, riven (1 dl eller efter egen smak)
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 litet juläpple, finhackat
  • 0,5 dl honung
  • salt
  • vitpeppar

Senapsgravad strömming

  • 166 g inlagd strömming
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl söt senap
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • vitpeppar, nymalen (efter tycke och smak)
  • 2 msk rörsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl dill, finhackad

Gör så här

Strömmingsinläggning

  1. Skölj fileérna och dra bort skinnet. Blanda vatten, ättika och salt. Rör om tills allt löst upp sig. Lägg i fileérna och ställ kallt i 6 timmar. Ta upp fileérna och låt rinna av.

Löjromsgravad strömming

  1. Blanda majonäs och yoghurt. Lägg i den finhackade vitlöken, vitpeppar och salt och rör om. Lägg i den finhackade rödlöken och blanda ingredienserna med visp. Lägg nu i löjromen och rör om. Lägg till slut i fisken och rör om. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!

Pepparrotsgravad strömming

  1. Blanda ihop alla ingredienserna förutom strömmingen i en stor skål. Blanda ordentligt och lägg till sist i fisken och blanda. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!

Senapsgravad strömming

  1. Vispa ihop alla ingredienserna förutom olja, strömming och dill. Vispa samtidigt som du häller i oljan för att undvika att det skär sig. Lägg nu i den finhackade dillen och rör om. Lägg till slut i strömmingen och rör om. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!