1 dl färsk pepparrot, riven (1 dl eller efter egen smak)
1 klyfta vitlök, pressad
1 litet juläpple, finhackat
0,5 dl honung
salt
vitpeppar
Senapsgravad strömming
166 g inlagd strömming
1 msk dijonsenap
0,5 dl söt senap
2 krm salt
2 tsk vit balsamvinäger
vitpeppar, nymalen (efter tycke och smak)
2 msk rörsocker
1 dl rapsolja
1 dl dill, finhackad
Gör så här
Strömmingsinläggning
Skölj fileérna och dra bort skinnet. Blanda vatten, ättika och salt. Rör om tills allt löst upp sig. Lägg i fileérna och ställ kallt i 6 timmar. Ta upp fileérna och låt rinna av.
Löjromsgravad strömming
Blanda majonäs och yoghurt. Lägg i den finhackade vitlöken, vitpeppar och salt och rör om. Lägg i den finhackade rödlöken och blanda ingredienserna med visp. Lägg nu i löjromen och rör om. Lägg till slut i fisken och rör om. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!
Pepparrotsgravad strömming
Blanda ihop alla ingredienserna förutom strömmingen i en stor skål. Blanda ordentligt och lägg till sist i fisken och blanda. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!
Senapsgravad strömming
Vispa ihop alla ingredienserna förutom olja, strömming och dill. Vispa samtidigt som du häller i oljan för att undvika att det skär sig. Lägg nu i den finhackade dillen och rör om. Lägg till slut i strömmingen och rör om. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!