Grillad entrecote med fräsch sallad

Grillad entrecote med fräsch sallad
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grillad entrecote med fräsch sallad

11 ingredienser

Grilla en entrecote, servera med en fräsch sallad, dressing och ett örtsmör, mums!

Här hittar du ett supersmarrigt Örtsmör som passar alldeles utmärkt ihop med entrecote.

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte
  • 1 förp rucolasallad
  • 1 förp babyspenat
  • 2 knippen rädisa [cirka 20 stycken]
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe grön sparris [ca 250 g]

dressing

  • 4 msk vit balsamvinäger
  • 4 dl rapsolja
  • 3 msk honung, flytande
  • 3 msk dijonsenap
  • salt (efter smak)

Till servering

  • örtsmör

Gör så här

Kött och sallad

  1. Blanda ruccola och babyspenat och lägg som botten på ett stort fat.
  2. Skiva rädisor och vårlök och lägg över salladen.
  3. Grilla sparris i rapsolja och lägg upp tillsammans med övriga grönsaker.

Dressing

  1. Blanda alla flytande ingredienser i en skål till en jämn dressing.
  2. Krydda med salt och peppar efter smak.

Vid servering

  1. Grilla entrecoten och skiva upp i strimlor.
  2. Servera entrecoten på samma fat som salladen tillsammans med salladsdressing och örtsmör.