Grillad melon med timjanhonung

Grillad melon med timjanhonung
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grillad melon med timjanhonung

7 ingredienser

15 min

Ernsts enkla dessert passar bra till grillbuffén.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 honungsmelon
  • 2 persikor (mogna)
  • 150 g sockerkaka
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk honung, flytande
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 1 msk valnötter, hackade

Gör så här

  1. Skala melonen och skär upp den i klyftor.
  2. Kärna ur persikorna och skär även dem i klyftor.
  3. Skiva upp sockerkakan i 2-3 cm tjocka skivor.
  4. Olja in frukten och sockerkakan med olivoljan.
  5. Grilla melonerna över öppen eld eller i en grillpanna tills de fått härliga grillmönster.
  6. Gör samma sak med persikor och sockerkaka.
  7. Häll ned honung och timjankvistar i en kastrull och koka upp på medelhög värme.
  8. Sila bort timjankvistarna och ringla över de grillade frukterna och kakan.
  9. Smula till sist över valnötterna.
  10. Servera med en timjankvist på toppen och lite god vaniljglass.