Ernsts hasselnötsknäcke

Ernsts hasselnötsknäcke
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts hasselnötsknäcke

6 ingredienser

Ernsts vackra och goda knäckebröd som passar bra på buffén eller till julens alla rätter.

Receptet ger ca 20 kakor.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 4 tsk salt
  • 1 l grovt rågmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vatten.
  2. Tillsätt salt, rågmjöl, vetemjöl, och hasselnötterna. Knåda ihop till deg. Låt jäsa under duk ca 1 timme.
  3. Ta upp degen när den fått dubbel storlek. Forma till ca 20 bullar. Kavlas ut på bakbord med kruskavel.
  4. Grädda i varm ugn ca 250 grader i ca 10 minuter.