Bönsallad med stekt fläsk

Bönsallad med stekt fläsk
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Bönsallad med stekt fläsk

10 ingredienser

20 min

Ett underbart och matigt grilltillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 600 g gröna bönor (haricots verts)
  • 1,5 dl rapsolja
  • 200 g rimmat fläsk
  • 1 dl citron, saft
  • svartpeppar (efter smak)
  • 1 msk vitlök, hackad
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk honung
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Koka bönorna i stor kastrull med saltat vatten i 3 min.
  2. Kyl sedan ned dem med kallt vatten för att bevara spänstigheten, häll därefter av vattnet.
  3. Skär upp det rimmade fläsket i tärningar och stek det knaprigt på hög temperatur i en stekpanna.
  4. Häll på rapsoljan och pressa citronen över bönorna i kastrullen.
  5. Tillsätt peppar efter smak.
  6. Hacka charlottenlöken och vitlöken och rör ned i kastrullen.
  7. Ringla honungen över bönsalladen och tillsätt det stekta fläsket med eller utan stekflott.
  8. Häll över drivor av grovt hackad bladpersilja samt pumpafrön och blanda väl.
  9. Servera bönsalladen i en stor skål till grillat kött.