färska bär, av olika slag, (t ex jordgubbar, blåbär, hallon)
aprikosmarmelad
Till servering:
vispgrädde
Gör så här
Pajdeg: Hacka ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylen minst 1 timme. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter i 175 grader varm ugn, tills det blir gyllenbrunt.
Gör en tjock marsankräm, bred ut ett 2 cm lager av krämen i det avsvalnade pajskalet.
Lägg färska bär av olika slag som jordgubbar, björnbär, blåbär, hallon o.s.v över lagret med marsankrämen. Välj dina egna bärfavoriter och placera lite konstnärligt och spontant.
Till glasyren: Värm aprikosmarmeladen försiktigt med lite vatten i en kastrull, så att den blir lösflytande. Häll glasyren över bären på tårtan så att de blir blanka och fina! Undvik att få med eventuella skalbitar.