Skala och skär alla grönsaker och hacka chilifrukterna, du kan själv variera styrkan beroende om du pillar bort fröna eller inte. Fräs ingredienserna i olivolja men bara så länge att de inte får färg.
Häll i en hel flaska vitt vin, sort och kvalité efter eget önskemål. Låt vinet koka in i grönsakerna en stund.
Slå i allt vatten. Lägg i saffran och några apelsinskivor. Tillsätt buljongtärningarna för sälta och smak. Koka upp och låt koka tills potatisen är mjuk.
Lägg i fisken, skuren i större tärningar och havskräftorna. Sjud försiktigt.
Smaka av med salt och peppar.
Topping: Riv pepparroten och vänd ner i yogurten, smaksätt med flytande honung och flingsalt. Servera till den rykande saffransgula fisksoppan.
Bröd: Skåra bröden med vass kniv, pensla med olivolja, strö över havssalt och färsk rosmarin, grilla på bägge sidor på grillen tills de fått en fin gyllenbrun yta.