Grillade Lammracks med rosmarinsky

Grillade Lammracks med rosmarinsky
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Grillade Lammracks med rosmarinsky

13 ingredienser

Grillat lamm hör sommaren till. Här serveras den tillsammans med en sky gjord på rosmarin.

Ingredienser

portioner

Grillade Lammracks:

  • lammkött
  • 2 dl olivolja
  • ca 3 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe mynta

Rosmarinsky:

  • 0,5 dl strösocker
  • ca 2,5 dl rött vin
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 gul lök
  • färsk rosmarin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Grillade Lammracks: Riv eller hacka vitlöken fint, skär en hel citron i tunna skivor och häll över olivoljan.
  2. Hacka persilja och mynta fint och låt lammköttet marineras. Med fördel ett dygn, för att köttet skall dra åt sig alla goa smaker riktigt ordentligt.
  3. Grilla köttet till den konsistens du själv önskar.
  4. Rosmarinsky: Häll i sockret i en tjockbottnad kastrull, passa sockret noga och smält det till det blivit gyllenbrunt.
  5. Häll ner hackad lök och vitlök samt den färska rosmarinen. Slå snabbt i det röda vinet och låt koka ihop till en simmig konsistens.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ringla rosmarinskyn över det grillade köttet!