Den här chokladkakan har en kärna som är kladdig och härlig – lite som en kladdkaka, fast lyxigare. En mörk, syndig kaloribomb med smultron, som Ernst själv beskriver den.
Klä botten på en springform (24 cm) med bakplåtspapper. Smöra både kanterna på formen och den klädda botten.
Smält smöret och låt det svalna.
Knäck äggen i en bunke. Blanda ner alla torra ingredienser med äggen. Tillsätt sedan det svala smöret. Vänd försiktigt ihop den till en smet, vispa inte.
Häll ner smeten i springformen och baka i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt kakan svalna.
Skär bort bakplåtspappret som sticker ut men låt tårtbotten ligga kvar på springformsbottnen. Kakan är väldigt krämig och kan vara svår att flytta på, så lägg hela kakan med springformsbotten på ett uppläggningsfat.
Tryffel
Skär ner chokladen i fina bitar och lägg i en bunke.
Koka upp socker och grädde. Häll grädden över chokladen och rör runt tills chokladen smält helt.
Bryt ner rumsvarmt smör i den varma chokladen och låt smöret smälta ut.
Mixa hallon och blanda ner i tryffelsmeten. Låt smeten sätta sig något och bred ut den över den avsvalnade chokladbotten.
Garnera tårtan med smultron och servera med lättvispad grädde.