3 droppar bittermandelolja (eller en bittermandel)
Gör så här
Så skållar du mandel
Häll upp vatten i en kastrull, det ska vara minst så mycket att sötmandlarna täcks när du senare häller i dem.
Koka upp vattnet och häll ner mandlarna i det kokande vattnet. Mandlarna får inte koka mer än 2 minuter annars riskerar dom att bli sega. Sila av det varma vattnet och spola av mandlarna i kallt vatten.
Man kan lossa skalet på olika sätt. Ett är att bar lägga mandlarna på en kökshandduk, vika ihop och gnugga dom bot varandra. Ett annat sätt är att individuellt “ploppa” ut mandeln ur skalet genom att ta ett grepp runt mandeln med tummen och pekfingret och sedan trycka ut den spetsiga delen ur skalet så den skjuter ut.
Mandelmassa
Mixa mandeln med socker, äggvita, citron och bittermadeloja i ett par minuter till en fin mandelmassa. Antingen i en matberedare eller med en mixer.
Strö ut florsocker på en plan yta. Rulla mandelmassan till en rulle och förvara den i plastfolie i kylen.