Ernsts julskinka

NYHET
koket.se
Ernsts julskinka med salvia
Foto: TV4/Micke Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts julskinka

9 ingredienser

Gör julskinkan extra fin i år med Ernsts senapsgriljering och dekorativa mönster i form av ett rönnbärsblad. Bladet gör du enkelt av purjolök och färska salviablad, rosépepparkorn för tankarna till knalliga rönnbär.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 julskinka (kokt)
  • 4 msk senap
  • 4 msk strösocker
  • 1 äggvita
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • purjolök
  • färska salviablad
  • rosépeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  2. Trimma bort en del av fettet på skinkan, men lämna kvar tillräckligt för en jämn fettkappa.
  3. "Klappa" in skinkan med potatismjöl.
  4. Blanda senap, socker, äggvita och ströbröd till en lös men bredbar konsistens.
  5. Lägg på ett rejält lager av griljeringssmeten på skinkan.
  6. Tryck fast smeten jämnt över hela skinkan med en slickepott.
  7. Skär ut en "nerv" från ett purjolöksblad och lägg diagonalt över skinkan.
  8. Placera salviablad runt purjolöksbladet för att skapa illusionen av ett rönnbärsblad.
  9. Strö över rosépeppar.
  10. Griljera skinkan i ca 15 minuter tills den fått fin färg och griljeringen stelnat.