Ernsts kladdkaka på svarta bönor

koket.se
Ernsts kladdkaka på svarta bönor
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts kladdkaka på svarta bönor

8 ingredienser

35 min

En riktigt chokladig och glutenfri kladdkaka med mixade svarta bönor i smeten. Ernst använder kallpressad rapsolja i smeten, det ger en lite nötig smak. Vill du ha en mer neutral smak går det fint att använda smör eller en neutral rapsolja i stället.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp färdigkokta svarta bönor (à 380 g)
  • 75 g rapsolja, eller smält smör
  • 3 ägg
  • 1,5 dl rörsocker, eller strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl valnötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
  2. Häll av och skölj bönorna. Mixa bönor och rapsolja till en slät kräm.
  3. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner bönkrämen i äggvispet.
  4. Blanda kakao, bakpulver och salt.
  5. Sikta ner kakaoblandningen i bönmixen. Vänd runt och blanda till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en smord form (alt klädd med bakplåtspapper), ca 24 cm i diameter. Toppa med valnötterna.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.