Ernsts krämiga rödkålssallad

Ernsts krämiga rödkålssallad
Foto: TV4/Micke Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts krämiga rödkålssallad

8 ingredienser

En krämig sallad på rödkål och äpple att använda till julens köttbullemacka. Vill du servera salladen som tillbehör på julbuffén så går det bra att dubbla eller trippla receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 äpple, i fina strimlor
  • 100 g rödkål, fint strimlad
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 msk honung
  • 1 msk skånsk senap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär äpplet i strimlor. Strimla rödkålen tunt.
  2. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, honung och senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ihop kål och äpple med den krämiga dressingen. Blanda väl. Låt stå minst 15 minuter i kylen före servering.