2 dl blandade örter (t ex dill, persilja, dragon, basilika)
salt
peppar
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 msk malen kryddpeppar
1 msk rosépeppar
2 rödlökar
1 knippe salladslök
1 morot
ströbröd
smör
Gör så här
Strömming
Klipp bort ryggfenan på strömmingarna. Para ihop dem två och två med så lika storlekar som möjligt. Salta lätt på köttsidan och strö på hackade örter. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidan utåt.
Vänd strömmingsparen i ströbröd och stek dem i omgångar i smör. Lägg över på ett fat och låt svalna.
1,2,3-lag med smak
Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig. Låt svalna av.
Skala lök och morot, skiva grönsakerna.
Varva strömmingarna försiktigt med rödlöken, salladslöken och moroten i en rymlig glasburk eller ett stort djupt fat, och häll över den svala lagen.