Ernsts scones med enkorn och fruktmüsli

Ernsts scones med enkorn och fruktmüsli
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts scones med enkorn och fruktmüsli

8 ingredienser

Hastbröd, eller scones som man säger i dag, som bakas med olivolja istället för smör. Saftiga och väldigt goda.

Ingredienser

  • 1,5 dl müsli med frukt + extra att toppa med
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl enkornsmjöl
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk honung
  • 50 g olivolja
  • 1 dl yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare eller i en bunke. Tillsätt honung, olivolja och yoghurt. Blanda ihop snabbt till en kladdig deg.
  3. Pudra degen med mjöl för att kunna ta ut den ur bunken, gör stora platta bröd och strössla med müsli och tryck ner i degen.
  4. Grädda i ca 10 minuter.