200 g mangold, stammarna hackade och bladen sparade
200 g svartkål, grovhackad
200 g rosenböna, grovhackade (eller haricots verts eller annan böna)
200 g vitkål, grovt strimlad (eller annan kål)
1 citron, färskpressad saft
3 msk honung
4 msk soja (ljus thai svampsoja)
1-2 tsk sambal oelek
1 msk sesamolja
1 dl vatten
200 g torskfilé, skuren i grova bitar
100 g skalade räkor
färsk dill, grovhackad
ev ätbara blommor, till garnering (t ex krasse)
Gör så här
Blötlägg äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av.
Hetta upp en stor wokpanna på hög värme och fräs fläsket tills fettet börjar släppa. Tillsätt purjolök och vitlök och fräs i några minuter till.
Tillsätt rapsolja, mangoldstammar, svartkål, rosenkål och vitkål. Woka ca 5 minuter under omrörning tills grönsakerna är mjuka men fortfarande krispiga.
Smaksätt med citronsaft, honung, soja och sambal oelek. Rör om väl och smaka av med mer syra eller hetta om det behövs.
Strö över mangoldbladen och sesamolja och blanda försiktigt. Lägg i nudlarna och späd med lite vatten om det är för torrt.
Lägg i torsken och rör om försiktigt så att fisken inte går sönder. Låt woken sjuda i några minuter tills fisken är tillagad.
Ta woken från värmen och lägg i räkorna. Låt dem bli varma i eftervärmen, får de koka med i woken blir de sega.