Ernsts varma kaka med kardemumma och choklad

Brödpudding med kardemumma och choklad
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts varma kaka med kardemumma och choklad

10 ingredienser

30 min

Fantastiskt god och enkel dessert som du gör på färdigköpt sockerkaka - lite som en blandning av fattiga riddare och den engelska "bread- & butter puddingen".

Här hittar du Ernsts recept på jordgubbskompott >

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 350 g sockerkaka (färdigköpt)
  • 3 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor, grovstött
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 25 g smör
  • ströbröd

Till servering

  • 25 g mörk choklad
  • Ernsts jordgubbskompott (se tips!)
  • 2 dl vispgrädde, lättvispad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg med mjöl i en bunke till en slät smet.
  2. Tillsätt mjölken samt den stötta kardemumma och vispa ihop.
  3. Bryt sockerkakan i bitar. Vänd runt i smeten. Tillsätt den hackade chokladen.
  4. Smält smöret i en i en medelvarm stekpanna. Tillsätt smeten, rör lätt runt i smeten till en början - som när man gör en omelett.
  5. Lägg på ett lock och låt den tillagas i ca 5-10 minuter, titta till den då och då och man kan se på kanterna om den börjar sätta sig och bli lite fast.
  6. Strö över ströbröd på toppen och vänd sen kakan med hjälp av ett lock och stek den ca 5 minuter till.
  7. Lyft av och låt svalna något.
  8. Skär i portionsbitar och servera med t ex lättvispad grädde samt Ernsts smöriga jordgubbskompott och gärna mer choklad.