Fantastiskt god och enkel dessert som du gör på färdigköpt sockerkaka - lite som en blandning av fattiga riddare och den engelska "bread- & butter puddingen".
Vispa ihop ägg med mjöl i en bunke till en slät smet.
Tillsätt mjölken samt den stötta kardemumma och vispa ihop.
Bryt sockerkakan i bitar. Vänd runt i smeten. Tillsätt den hackade chokladen.
Smält smöret i en i en medelvarm stekpanna. Tillsätt smeten, rör lätt runt i smeten till en början - som när man gör en omelett.
Lägg på ett lock och låt den tillagas i ca 5-10 minuter, titta till den då och då och man kan se på kanterna om den börjar sätta sig och bli lite fast.
Strö över ströbröd på toppen och vänd sen kakan med hjälp av ett lock och stek den ca 5 minuter till.
Lyft av och låt svalna något.
Skär i portionsbitar och servera med t ex lättvispad grädde samt Ernsts smöriga jordgubbskompott och gärna mer choklad.