Etoile ”Ceasarsallad"

koket.se
Etoile ”Ceasarsallad"
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Etoile ”Ceasarsallad"

12 ingredienser

30 m

Vad sägs om en mättande och lyxig sallad med majsanka, svart tryffel och ost? Det kan bli en perfekt rätt till antingen lunch eller picknick.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 hel majsanka
  • rosmarin
  • smör
  • 200 g majskorn (eller hel majs)
  • 80 g grädde
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 msk fisksås
  • 1 krispsallad
  • 200 g ost (Havgus)
  • svart tryffel
  • salt

Gör så här

  1. Stycka och stek ankan med rosmarin och smör. Baka ankan klar i ugnen på 150 tills den når 52 grader i innertemperatur.
  2. Värm majs och lite smör i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka upp.
  3. Mixa sedan majsblandningen till en slät kräm och salta.
  4. Blanda olivolja, dijonsenap samt fisksås och dressa upp krispsalladen vid servering.
  5. Skiva ankan.
  6. Toppa salladen med skivad anka, majskräm, hyvlad ost och riven tryffel.