Eton mess med passionsfrukt och mango

NYHET
koket.se
Eton mess med passionsfrukt och mango
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Eton mess med passionsfrukt och mango

9 ingredienser

30 min + tid i kyl och ugn

En ljuvlig dessert i glas med maränger, mangokräm, passionsfrukt och grädde. Lite som en fräschare variant på marängswiss utan glass.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Maränger

  • 1-2 äggvitor (50 g)
  • 0,5 dl strösocker (45 g)
  • 1 dl florsocker (60 g)

Mangokompott

  • 250 g mango (fryst eller färsk)
  • 2 msk vatten
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 krm agar-agar
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 6 passionsfrukter

Gör så här

Maränger

  1. Sätt ugnen på 80 grader varmluft. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar. Över- och undervärme går också bra, då gäller 90 grader men då måste du grädda en plåt i taget.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp.
  3. Tillsätt sedan strösockret, lite i taget. Samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
  4. När du fått en tjock och blank maräng siktar du ner florsocker och vänder ihop till en jämn maräng med hjälp av en slickepott.
  5. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut på plåtarna.
  6. Grädda plåtarna samtidigt i 2 timmar och låt sen marängerna svalna på eftervärme, i avstängd ugn, innan du serverar dem eller förvarar i en lufttät burk i rumstemperatur.

Mangokompott

  1. Lägg alla ingredienserna till kompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  2. Häll över mangokompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat. Mixa till en slät smet med stavmixer.
  3. Vispa grädden fluffig.
  4. Varva krossade maränger, vispad grädde och mangokompott i fina glas. Avsluta med att garnera med passionsfrukt. Servera direkt!