Sätt ugnen på 80 grader varmluft. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar. Över- och undervärme går också bra, då gäller 90 grader men då måste du grädda en plåt i taget.
Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp.
Tillsätt sedan strösockret, lite i taget. Samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
När du fått en tjock och blank maräng siktar du ner florsocker och vänder ihop till en jämn maräng med hjälp av en slickepott.
Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut på plåtarna.
Grädda plåtarna samtidigt i 2 timmar och låt sen marängerna svalna på eftervärme, i avstängd ugn, innan du serverar dem eller förvarar i en lufttät burk i rumstemperatur.
Mangokompott
Lägg alla ingredienserna till kompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
Häll över mangokompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat. Mixa till en slät smet med stavmixer.
Vispa grädden fluffig.
Varva krossade maränger, vispad grädde och mangokompott i fina glas. Avsluta med att garnera med passionsfrukt. Servera direkt!