Sätt på ugnen på 100 grader. Vispa äggvitan och citronsaften tills det börjar skumma.
Strö i ca en fjärdedel av sockret och fortsätt vispa. Strö ytterligare en fjärdedel och vispa tills ett styvt marängskum bildas. Strö på resten av sockret och fortsätt vispa tills du har en fast och fin maräng. Spritsa upp önskad maräng.
Grädda marängerna på 100 grader i cirka 40-60 min beroende på storlek, grädda tills marängerna är torra.
Vaniljkokt rabarber
Skär rabarberstjälken i avlånga, snedskurna bitar och lägg i en avlång sockerkaksform. Dela vaniljstången i mitten och skrapa ut fröna. Skölj citronen i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en potatisskalare och pressa ut saften.
Blanda vaniljfrön + stång, citronskal och saft, socker och vatten i en kastrull. Koka upp lagen och häll den kokande över rabarbern, plasta och låt stå tills rabarbern mjuknat, 10 -15 min.
Rostad vit choklad
Sätt ugnen på 170 grader, riv eller grovhacka chokladen och strö ut den på plåt med bakplåtspapper, grädde mitt i ugnen i 4-5 min. Ta ut och låt svalna.
Mandelcrumble
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med
fingertopparna till smuldeg. Strö ut smuldeg på plåt med bakplåtspapper och grädde i cirka 8-10 min eller
tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Hallonsås
Värm strösocker, vatten och citronjuice i en kastrull tills det börjar koka. Lägg i hallon och koka någon minut. Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil så att du får en len och fin hallonsås, ställ åt sidan och låt svalna.
Vaniljchantilly
Dela vaniljstången i mitten och skrapa ur fröna- Lägg frön, florsocker och grädde i en bunke. Vispa grädden till en fast och fin konsistens precis innan servering.
Montering
Varva lite grädde, crumble, rabarberbitar, maränger, färska hallon och hallonsås.