Expressbulgogi

POPULÄRT
expressbulgogi
Foto: Petter Bäcklund
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Expressbulgogi

13 ingredienser

30 min

"Här är min snabbaste version på den älskade bulgogin. Den goda marinaden sugs blixtsnabbt upp av färsen och rätten går på ett nafs att laga. En av min äldste sons vardagsfavoriter, kanske blir det även din?" /Jennie

Ingredienser

portioner
  • 600 g nötfärs (vego-, kyckling- eller blandfärs går också bra)
  • neutral matolja, att steka i
  • 6 salladslökar
  • 0,5 romansallad
  • 0,5 gurka
  • 2 dl kimchi
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • japanskt ris (till servering)

Marinad

  • 3 klyftor vitlök
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Riv vitlök och blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i färsen och blanda runt ordentligt.
  2. Hetta upp en wokpanna tills den är rykande het. Häll i olja och lägg i den marinerade köttfärsen. Rör och smula färsen tills den är helt tillagad. Det kommer att bildas vätska i botten, så fortsätt woka på hög värme tills vätskan avdunstat och smakerna satt sig i köttet, som till slut ska få lite färg.
  3. Skär salladslök i 3 centimeter stora bitar, lägg i och låt woka med färsen i några minuter.
  4. Dela salladsblad i 3 centimeter stora bitar och skär gurka i tärningar.
  5. Lägg upp ris i djupa skålar, lägg i bulgogifärsen, salladsblad, kimchi och gurka. Strö över sesamfrön och servera.