Blanda blåbär, socker, finrivet citronskal och citronsaft i en liten kastrull.
Koka blåbärskompotten i 5-8 minuter tills den blivit någorlunda fast i konsistensen.
Fördela blåbärskompotten i 6 stycken små värmetåliga portionsformar och låt svalna medan du gör crème bruléen.
Crème brûlée
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Blanda vispgrädde, mjölk, socker, Earl Grey, vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Ge det ett snabbt uppkok, rör om, sila och ställ åt sidan för att svalna i 10 minuter.
När smeten är ljummen så tillsätt äggulorna och vispa väl. Vid det här skedet går det fint att låta smeten vila i kylen över natten om tid finns.
Fördela smeten jämt i formarna med blåbärskompotten.
Ställ formarna i en djup och rymlig plåt. Fyll plåten med kokhett vatten så att det når halvvägs upp på portionsformarna.
Baka i ugnen på 100 grader i ca 45 minuter eller tills brûléen upplevs fast.
Låt brûléen svalna något. Strö därefter över ett tunt lager rörsocker och bränn sockret varsamt med en brûléebrännare.
Servering
Toppa bruléerna med lite hackade och saltrostade mandlar.