Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff med en elvisp i en metallbunke, först på låg hastighet och öka sedan till hög hastighet. Tillsätt 1 dl strösocker lite i taget tills du får en fast maräng.
Koka upp mjölk och vaniljsocker i en vid kastrull.
Använd två matskedar och klicka i marängen i den sjudande mjölken. Låt varje maräng pocheras i 1 minut på varje sida. Lyft upp marängerna med hålslev och lägg dem på ett fat.
Rör ihop äggulorna med 1 dl strösocker. Häll sedan över den varma mjölken. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud till 84 grader under konstant vispning eller tills första bubblan kommer.
Hallonsås
Koka upp hallon och socker på svag värme, rör försiktigt.
Låt sjuda 1 minut och ta sedan från värmen.
Servering
Fördela hallonsåsen i glasen, häll på vaniljsåsen och sist de pocherade marängerna.
Toppa med citronskal och riv frysta jordgubbar över.