De här små bollarna lagas av färs av kikärter eller vita bondbönor med en mängd kryddor i. De friteras sedan på samma sätt som falafel och äts med bröd och grönsaker.
Skala löken och riv den fint. Mosa de kokta, kalla kikärterna eller bönorna till en slät puré. Det går även bra att mixa dem i matberedare. Rör ner den rivna löken, färsk och torkad koriander, spiskummin, kajennpeppar, muskot, bakpulver, salt och citronsaft. Pressa ner vitlöken. blanda noga och ställ smeten i kyl 1 timme.
Vänd ner mjölet i smeten och forma bollar, som du sedan plattar till. Mjöla händerna så går det lätt. Strö över sesamfrön och tryck till så att de fastnar. Ställ kallt i 15 minuter.
Hetta upp frityroljan och fritera bollarna, några i taget, tills de är gyllengula. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dem varma med pitabröd, yoghurt och skivade tomater.