Falafelbowl med hummus och harissarostade morötter

Anamma Falafelbowl med hummus och harissarostade morötter
Foto: Köket.se

Falafelbowl med hummus och harissarostade morötter

17 ingredienser

30 min

En fräsch och färgglad bowl med falafel, hummus, grönsaker och morötter rostade med harissa.

Anamma Falafel
Anamma Falafel produkt

Anamma Falafel

Baserad på kikärtor med en härligt frasig yta och god smak!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g Anamma Falafel
  • 1 silverlök
  • 0,5 gurka
  • 2 avokador
  • 1 rosésallad
  • 200 g hummus
  • 1 dl pistagenötter, hackade
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 kruka mynta
  • olivolja
  • flingsalt

Harissamorötter

  • 5 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk harissa
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman olja, harissa, en riven vitlöksklyfta, citronsaft och salt.
  3. Dela morötterna på längden i 5 delar. Behåll skalet på. Pensla morötterna med harissaoljan och rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin rostad yta.
  4. Skriva silverlöken tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål med iskallt vatten fram till servering.
  5. Skär gurkan i bitar. Skala och dela avokadon i klyftor. Skölj och skär salladen i bitar.
  6. Stek falafeln fryst. Stek i olja, ca 10 minuter tills genomstekt med en fin krispig yta.
  7. Lägg upp sallad, grönsaker, morötterna, falafel och hummus i en skål. Toppa med hackad mynta, pistagenötter och granatäpple. Ringla över olivolja och krydda med lite flingsalt.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Asiatisk nudelsallad med hoisinfärs

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer