"Lyxiga, superläckra bullar, som är en blandning mellan wienerbröd och klassiska vetebullar. Fantastiskt goda och gör garanterat succé på fikabordet." /Linda
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna (vetemjölet lite i taget mot slutet) och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Dela degen i två delar. Kavla ut den ena degen på ett bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Lägg degen, med pappret nedåt, i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt den jäsa medan du gör resten. Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda marsankräm enligt förpackningen och låt den tjockna. Bred ut krämen på degbottnen.
Kavla ut den andra deghalvan till en rektangel. Skär den i ca 12 längder.
Snurra längderna och lägg dem i ett kors- mönster på vaniljkrämen (enligt bilden). Vik in ändarna under degkanten. Lite deg blir över av längderna och kan användas till att baka ut en valfri bulle.
Klicka ut ca 1 tsk sylt i varje ruta i mönstret. Degen har nu hunnit jäsa medan du gjorde de sista momenten så det är dags att grädda.
Grädda wienerbrödet mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt bullen kallna i formen.
Glasyr
Blanda florsocker och lite vatten i taget till en lagom fast glasyr. Häll glasyren i en plastpåse. Klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla glasyren över wienerbrödet. Låt glasyren stelna.