Falukorv med ajvar- och spenatcouscous

koket.se
Falukorv med ajvar- och spenatcouscous
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Falukorv med ajvar- och spenatcouscous

16 ingredienser

30 m

Falukorv i ny kostym! Här får chili- och vitlöksstekt falukorv sällskap av en kryddig couscous smaksatt med spiskummin, ajvar relish och spenat. Smulad fetaost fulländar den här moderna husmansrätten.

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g falukorv
  • smör, till stekning
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 1 peperoncini (piri piri)
  • 1 gul lök
  • 1 citron, finrivet skal
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl couscous
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk rostade spiskumminfrön (eller mald)
  • 70 g bladspenat
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
  • 150 g fetaost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med couscousen. Koka upp buljong och olja, rör ner couscousen och lägg på ett lock. Dra kastrullen från värmen och låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Mortla spiskumminfröna och rör ner i couscousen tillsammans med ajvar relish, bladspenat och persilja. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost.
  3. Skiva falukorven.
  4. Hetta upp en stekpanna, smält smöret och fräs krossad vitlök, strimlad gul lök och 1 hel torkad piripiri (som du sedan tar upp före servering) i någon minut.
  5. Lägg i korvskivorna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Riv citronskal över korven och servera med couscousen.