Familjens bästa vegogratäng

Familjens bästa vegogratäng

15 ingredienser

30 min

En busenkel och god gratäng, en riktig tidssparare och familjefavorit!

Vardagstips!
Kungsörnen snabbmakaroner produktbild NY

Vardagstips!

Testa även Kungsörnens snabbmakaroner.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Gratäng

  • 4 port Kungsörnen Fullkornspasta Penne
  • 1 rödlök
  • 1 vitlök (2 klyftor)
  • 0,5 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 300 g sojafärs (tinad)
  • 0,5 kruka färsk basilika (hackad)
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, malen
  • 2 dl riven ost

Äggstanning

  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 250 g ricotta
  • 1 msk grönsaksbuljong

Gör så här

Gratäng

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan 2 min mindre än anvisningarna på förpackningen.
  3. Skölj och tärna zucchini. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Stek zucchini, lök och vitlök i olivolja på medelhög värme tills de fått lite färg. Lägg åt sidan på en tallrik.
  5. Stek sojafärs i samma stekpanna och smaksätt med basilika, oregano, salt och peppar.
  6. Häll av pastavattnet och rör i pasta, zucchini och lökblandning samt färs i kastrullen. Häll sedan över i en ugnsfast form.

Äggstanning

  1. Vispa ihop ägg, ricotta, mjölk och buljong och häll sedan över pastan. Toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Pasta med krämig svampsås

Tips från Kungsörnen!

Här hittar du fler enkla vardagsrecept!

Läs mer