Family dinner

koket.se
Family dinner
Foto: Tv4

Family dinner

Av: Kar-Fat - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

36 ingredienser

1 h 20 m

Överraska gästerna med ett asiatiskt smörgåsbord bestående av fläsk, räkor och biff. Det kan bli riktigt uppskattat!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Kar-Fat - Malmö laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Räkor i tomatsås

  • 20 g salladslök
  • 5 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olja
  • 400 g skalade räkor
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ketchup
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk strösocker

Ångkokt fläsk

  • 400 g fläsk, t.ex skinka
  • 1 chilifrukt (liten)
  • 1 klyfta vitlök
  • 20 g salladslök
  • 3 msk bönpasta (svart)
  • 1 tsk potatismjöl

Wokad biff med broccoli

  • 200 g biff
  • 1 msk soja
  • 0,5 lök
  • 250 g broccoli
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamfrön
  • 0,5 dl olja
  • 2 msk ostronsås
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • salt
  • peppar

Förvälld sallad med ostronsås

  • 1 romansallad
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk ostronsås

Kokt ris

  • 4 dl ris
  • 6 dl vatten

Gör så här

Räkor i tomatsås

  1. Strimla salladslöken i ca 5 cm längder.
  2. Hacka vitlöken.
  3. Värm woken med oljan.
  4. Fräs räkorna i oljan tills de får en gyllene röd färg. Ta upp räkorna.
  5. Fräs vitlöken till den börjar få färg.
  6. Häll i vattnet, ketchup, tomatpuré och socker. Låt reducera till en simmig tomatsås.
  7. Häll i räkorna och salladslöken och låt allt glaseras med såsen.
  8. Häll upp och servera.

Ångkokt fläsk

  1. Tärna fläsket i ca 1 cm tärningar.
  2. Hacka chilifrukten och vitlöken samt strimla salladslöken.
  3. Blanda ihop fläsket med svart bönpasta, vitlöken, chilifrukten och potatismjölet. Lägg allting i en djup skål och låt ångkoka i ca 1 timme.
  4. Strö på salladslöken och servera.

Wokad biff med broccoli

  1. Strimla biffen i tunna strimlor.
  2. Marinera biffen med sojan och låt stå i ca 30 minuter.
  3. Strimla löken.
  4. Bryt broccoli i buketter, dela de stora buketterna på hälften.
  5. Koka upp vattnet med saltet.
  6. Förväll broccolin i lättsaltad vatten i 2 minuter och häll sedan av vattnet från broccolin.
  7. Rosta sesamfrö i en torr stekpanna.
  8. Värm woken med oljan.
  9. Fräs löken tills den är mjuk och börjar få färg. Ta sedan upp löken ur pannan.
  10. Fräs biffen tills den börjar få färg.
  11. Häll tillbaka löken tillsammans med 1 dl vatten och ostronsås i pannan.
  12. Låt koka samman och red eventuellt med lite potatismjöl utrört i vatten.
  13. Slå i broccolin och låt den bli varm.
  14. Blanda i sesamolja.
  15. Häll upp i en djup skål, strö på sesamfrö och servera.

Förvälld sallad med ostronsås

  1. Bryt salladsbladen i 5 cm längder.
  2. Dela salladsstammen i 4 bitar.
  3. Lägg salladen i kallt vatten, ca 30 minuter, häll sedan av vattnet.
  4. Koka upp en liter vatten med saltet och oljan.
  5. Förväll salladen snabbt tills salladsbladen mjuknar, ca 2–3 minuter.
  6. Häll salladen i ett durkslag och låt rinna av.
  7. Lägg salladen i en skål och slå på soja och ostronsås. Blanda snabbt ihop salladen och servera direkt.

Kokt ris

  1. Koka riset enligt instruktionerna